Meny Stäng

Minnesåret är över

Nu är 2019 (och därmed även vårt minnesår) över sedan ett bra tag – och vilket år vi har haft!

Först och främst vill vi i projektledningen passa på att tacka alla våra samverkansparter och alla eldsjälar ute i föreningar, museer, m.m. Det är NI som har gjort det här projektet och minnesåret till vad det varit med ert engagemang och era arrangemang! Vi vill också tacka Gunnar Lind för ett gott samarbete, utan dig hade projektet inte blivit vad det var! Ett särskilt stort tack riktas naturligtvis också till projektets finansiärer: Stockholms länsstyrelse, Region Stockholm, Nacka kommun, Värmdö kommun, Tyresö kommun, Haninge kommun, Vaxholms stad, Skärgårdsmuseet. I övrigt är ni väldigt många som på olika sätt har hjälpt till att göra minnesåret till vad det blev – ni vet vilka ni är, och ni är alldeles för många för att vi ska kunna rikta ett personligt tack till var och en även om ni alla förtjänar det

Projektet har varit mycket lyckat och det har varit en förmån att få arbeta med detta och att få träffa så många av er. Om ni är fortsatt intresserade av händelser i samband med slutskedet av det stora nordiska kriget och rysshärjningarna så håller man längs Norrlandskusten som bäst på med att ordna med förberedelserna inför ”sitt” minnesår 2021. Detta då härjningarna som drabbade Norrlandskusten huvudsakligen inträffade år 1721. En arbetsgrupp har bildats under namnet AG1721 och vi i detta projekt har bistått AG1721 med råd och tips och vi är tillgängliga för fortsatt samarbete norrut.

I och med att projektet är avslutat har även en rapport sammanställts av projektledare Andreas Forsgren. Den finns att läsa här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *