Meny Stäng

Rysshärjningarna i massmedia!

Vi börjar nära oss den officiella invigningen av projektet Trehundraårsminnet av rysshärjningarna 1719 och projektet har börjat få uppmärksamhet i massmedia. Det tycker vi förstås är väldigt roligt, vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av de evenemang som kommer att ske under sommaren och sprida mer kunskap om ämnet.

Redan i januari intervjuades Karin, representant från Haninge hembygdsgille och vår projektledare Andreas Forsgren av SRs reporter Anton Karis för programmet Studio ett. Då talade de om de skrönor som finns kring rysshärjningarna och de gårdar som besparades. Sandemar var en av de gårdar dessa gårdar. Inslaget finns att höra på Sveriges Radios hemsida.

Tidningen Skärgården skrev ett inslag om projektet redan i december, när vi ännu var i startgroparna. Artikeln finns tyvärr inte på deras hemsida utan endast i tryckt form.

Skärgårdsstiftelsens magasin Stångmärkets första nummer för i år har en artikel om rysshärjningarna och hänvisar även till projektet. Kul, tycker givetvis vi!

Så sent som i förra veckan var den lokala tidskriften Saltsjöbladet förbi Museet HAMN och hade frågor om den kommande invigningen. Tidningen ges ut till boende i Saltsjöbaden, så ni som bor där, håll utkik!

1 Comment

  1. Lena Höög

    Med tanke på att museer inte gärna skickar ut broschyrer etc till privatpersoner, reste jag ut till Hamn. Min avsikt är att försöka ordna en liten utställning om 1719 i kollektivhuset där jag bor.
    Två trevliga damer vid entrén hade dessvärre inget material alls att ge mig, de kunde inte ens visa upp en liten skylt om hur firandet ska gå till, varnärhur! Hade trott att jag skulle komma hem med färgglada broschyrer med fyllig beskrivning av slaget vid Stäket. Men som sagt, absolut ingenting!
    När finns det anledning för mig att åka ut igen för att hämta material till en liten skyltning?
    Mvh Lena Höög

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *